Risotto met scampi en porcini
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- 15 gr gedroogde porcini, geweekt in heet water
- 120 gr eekhoorntjesbrood, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
- 50 ml olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 250 gr Arborio rijst
- 50 ml witte wijn
- 1 l visbouillon, heet
- handvol raketsla (rucola), grof gehakt
- 20 gr boter
- peper en zout
- extra raketsla
- Hak de scampi in hapklare stukken en zet apart.
- Laat de porcini uitlekken en hak ze. Doe de jus bij de bouillon.
- Laat de olie warm worden in een zware pot.
- Fruit de ui glazig met de look. Laat ze niet kleuren.
- Voeg de scampi en de champignons toe en roer goed om.
- Voeg ook de rijst toe en roer goed om, zodat alle rijstkorrels een laagje olie krijgen.
- Blus met de wijn en laat de wijn nagenoeg uitkoken.
- Voeg 1 pollepel hete bouillon toe en laat de rijst het vocht opnemen.
- Voeg telkens 1 pollepel bouillon toe en laat de rijst het vocht opnemen.
- Roer de rucola door de risotto.
- Roer de boter door de risotto en kruid af met peper en zout.
- Schep de risotto in kommen en werk af met rucola.
Risotto eet je van zodra hij klaar is.
Dit recept is goed voor 3 pers.
Reacties