Risotto met scampi en porcini

Foto Cathy Van de Moortele
Risotto is zo'n maaltijd, waar je eens lekker voor gaat zitten. Meer dan een lepel heb je niet nodig. Oja, en een glas witte wijn.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 15 gr gedroogde porcini, geweekt in heet water
  • 120 gr eekhoorntjesbrood, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 250 gr Arborio rijst
  • 50 ml witte wijn
  • 1 l visbouillon, heet
  • handvol raketsla (rucola), grof gehakt
  • 20 gr boter
  • peper en zout
  • extra raketsla
Hoe gaan we te werk:
  • Hak de scampi in hapklare stukken en zet apart.
  • Laat de porcini uitlekken en hak ze. Doe de jus bij de bouillon.
  • Laat de olie warm worden in een zware pot.
  • Fruit de ui glazig met de look. Laat ze niet kleuren.
  • Voeg de scampi en de champignons toe en roer goed om.
  • Voeg ook de rijst toe en roer goed om, zodat alle rijstkorrels een laagje olie krijgen.
  • Blus met de wijn en laat de wijn nagenoeg uitkoken.
  • Voeg 1 pollepel hete bouillon toe en laat de rijst het vocht opnemen.
  • Voeg telkens 1 pollepel bouillon toe en laat de rijst het vocht opnemen.
  • Roer de rucola door de risotto.
  • Roer de boter door de risotto en kruid af met peper en zout.
  • Schep de risotto in kommen en werk af met rucola.
TIP:

Risotto eet je van zodra hij klaar is.
Dit recept is goed voor 3 pers.

Reacties