Lauwwarme octopus

Foto Cathy Van de Moortele
Voortaan zal hier wel vaker octopus in de koelkast staan. Wat een leuk product om mee te werken. Doordat de octopus al gaar is, heb je er geen werk mee. Je kan er alle kanten mee op. Om 18u wist ik nog niet wat ik zou gaan eten en om 18u20 zat ik al aan tafel. Of hoe makkelijk het kan zijn...

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • handvol verse peterselie, fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 selderstengel, in maantjes gesneden
  • 1/2 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 8 groene olijven, ontpit en in ringen gesneden
  • 1/2 koffielepel ansjovispasta
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 200 gr gare octopus
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olijfolie warm worden in een pan.
  • Fruit de uisnippers glazig en laat de peterselie en look even meefruiten.
  • Voeg de selder en paprika toe en laat de groenten zacht worden.
  • Blus met witte wijn en laat die inkoken.
  • Voeg de olijven en ansjovispasta toe en roer goed om.
  • Kruid met citroensap, peper en zout.
  • Schep de octopus onder de groentjes en warm nog even door.
TIP:

Ik heb gekozen voor olijven met look en heb de look uit de verpakking gebruikt.

Reacties