Lauwwarme aardappelsalade met octopus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 10 krieltjes, gewassen
- scheut azijn
- zout
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 stengel selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- platte peterselie, grof gesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes, grof gehakt
- 8 groene olijven, ontpit en in ringetjes gesneden
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 200 gr octopus, gebruiksklaar
- citroensap naar smaak
- peper en zout
- Kook de krieltjes beetgaar in licht gezouten water, waar een scheut azijn aan toegevoegd is.
- Halveer de krieltjes en doe ze in een grote kom.
- Laat wat olie warm worden in een grote pan.
- Fruit de ui glazig en voeg de wortel, selder en look toe. Laat alles beetgaar worden en voeg toe aan de aardappelen.
- Schep de peterselie, kappertjes, olijvenringetjes, pijpajuin en octopus door de aardappelen.
- Kruid af met citroensap, peper en zout.
- Schep om en dien lauwwarm op.
Je kan ook zelf de octopus koken en klaarmaken, maar deze kant-en-klare octopus is net zo makkelijk.
Reacties