Pecan pralines
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr donkerbruine suiker
- 200 gr fijne griessuiker
- 120 gr room
- 150 gr pecans, grof gehakt
- 30 gr boter
- Meng de twee soorten suiker met de room in een kookpot en breng die aan de kook.
- Meng af en toe tot je een dikke siroop krijgt.
- Roer de pecans en de boter door de massa.
- Blijf nog even doorwarmen en blijf roeren.
- Zet de pan van het vuur en laat het mengsel 10 min afkoelen.
- Schep hoopjes op waxpapier en laat wat ruimte tussen elke praline.
- Laat de hoopjes 10 min rusten.
- Kneed elk hoopje even kort door en vorm ze dan tot bolletjes.
- Laat de pralines minstens 1u afkoelen op het waxpapier voor je ze opeet.
Ook lekker met andere noten.
Voeg eens een lepel pindakaas toe aan de mengeling.
Rol de pralines door gezeefde suikersneeuw (decorsuiker = bloemsuiker die niet wegsmelt) of gezeefde cacao.
Bewaar de pralines in een afgedekt doosje in de koelkast.
Reacties