Cracker Barrell Ontbijtpannenkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
OMG. Echt. Dat is wat deze ontbijtpannenkoekjes willen zeggen: OH MY GOD! Dik en fluffy en smaakvol. Eet ze zoals de Amerikanen: drie op elkaar, esdoornsiroop en boter erop en rood fruit. Heerlijk. We eten deze pannenkoekjes elk jaar als ontbijt bij Cracker Barrell in Florida.

Wat hebben we nodig:
  • 220 gr patisseriebloem
  • 15 gr bakpoeder
  • 3 gr zout
  • 35 gr fijne griessuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 300 gr volle melk
  • 45 gr boerenboter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een zware pan op het vuur en vet ze in met bakspray. Laat ze op medium warmte staan.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de suiker. Gebruik een garde zodat alles zeer goed gemengd is.
  • Maak een kuiltje in de droge ingrediënten.
  • Giet het ei bij de melk en de boter en klop goed los. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Giet de natte ingrediënten in het kuiltje bij de droge en meng met een garde.
  • Meng niet langer dan nodig. Er mag geen bloem meer te zien zijn, maar er mogen gerust nog wat klontertjes in het beslag zitten.
  • Het beslag is redelijk dik en dat hoort zo bij deze pannenkoekjes.
  • Schep per beurt 2 dikke rondjes in je pan.
  • Laat de pannenkoekjes aan elke kant zo'n 3 min kleuren.
  • Draai de pannenkoekjes om van zodra je luchtbelletjes aan de bovenkant ziet komen.
  • Gebruik de spray na elke bakbeurt, zodat je pan weer een vetlaagje heeft (ook als je een antikleefpan gebruikt).
  • Stapel de pannenkoekjes op elkaar en dien op.
TIP:

Ik hou de pannenkoekjes warm in een lauwwarme oven, zodat we allemaal tegelijk aan tafel kunnen.
Verwarm de esdoornsiroop voor extra liefde in je bord.
Gebruik geen boter of olie in je pan. Dat geeft de pannenkoekjes een andere structuur. De bakspray werkt perfect.
Extra licht als je de melk door karnemelk vervangt.
Voor deze pannenkoekjes gebruik ik mijn Beka Blini pan. Zo worden de pannenkoekjes heel mooi van vorm en zijn ze ook lekker dik. De pan is geschikt voor alle vuren, ook inductie en ze mag in de vaatwas.

Reacties