Italiaanse biscottone

Foto Cathy Van de Moortele
Een lieve Italiaanse mama, die haar eigen traiteurdienst heeft, wees me op deze lekkere Italiaanse koekjes. Ik beloofde haar dat ik ze heel snel zou maken. En ik heb woord gehouden. Doop de koekjes in een Latte Macchiato.

Wat hebben we nodig: 
  • 2 eieren
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel citroen extract
  • 250 gr patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snuifje zout
  • 4 eiwitten 
  • 100 gr fijne griessuiker
  • Zweedse parelsuikertjes
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Zet twee bakplaten klaar, bekleed met bakpapier, waarop je meerdere lijnen van 10 cm lengte getekend hebt met een alcoholstift. Laat zeker 10 cm tussen de lijnen, want de koekjes lopen behoorlijk uit. Draai het bakpapier om, zodat de stiftlijnen niet in contact komen met het beslag.
  • Klop de eieren op met de griessuiker tot een lichte, dikke massa. Voeg het citroen extract toe.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de eiwitten half op.
  • Voeg de suiker toe en klop verder op tot stevig schuim.
  • Klop een grote lepel eiwitschuim door de opgeklopte eierdooiers.
  • Voeg de helft van de bloem toe en spatel alles voorzichtig dooreen.
  • Spatel het resterende eiwitschuim door het beslag en voeg de rest van de bloem toe.
  • Spatel een laatste keer om.
  • Vul een spuitzak met het beslag. Gebruik een grote, ronde spuitmond.
  • Spuit repen beslag langs de lijnen die je eerder hebt getekend. 
  • Spuit op die repen een tweede reep, van 8 cm.
  • Strooi de parelsuiker over de koekjes en bestuif ze met bloemsuiker.
  • Bak de koekjes 10  - 12 min of tot ze licht gekleurd en gaar zijn.
TIP:

De onderkanten van de koekjes moeten licht gekleurd zijn en makkelijk loslaten van het bakpapier.

Reacties