Runderaméricain met worteltjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 wortelen, geschraapt en in grove brunoise gesneden
- 500 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel rozemarijn
- vetstof
- 1 grote ui, gepeld en in maantjes gesneden
- 500 gr runderaméricain, pré-salé
- 1 eetlepel Cajun kruiden (Mexicaanse kruiden)
- 1/2 koffielepel vleesbouillonpasta
- peper van de molen
- zout
- Doe de wortelblokjes in een kookpot en overgiet ze met bouillon. Vul aan met water als de blokjes niet onderstaan. Voeg ook de rozemarijn toe.
- Kook de wortelblokjes beetgaar en schep ze uit de bouillon. Bewaar de bouillon.
- Laat wat vetstof smelten in een panen fruit de uiringen aan. Laat ze op een zacht vuurtje glazig worden en schep ze dan uit de pan.
- In dezelfde pan bak je de américain rul.
- Kruid met de Cajunkruiden.
- Voeg de uien en de wortelblokjes toe en schep goed om.
- Voeg de vleesbouillonpasta toe en voeg zo'n 100 ml van de bouillon toe.
- Laat het gerecht nog even doorwarmen.
- Kruid af met peper en zout.
Hier kan je elk kind (en volwassene) blij mee maken.
Als ik nogal veel wortelen heb, dan schraap ik die en snij ze in blokjes met mijn Kenwood blokjesaccessoire. De wortelblokjes worden dan geblancheerd en ingevroren per 100 gr. Ideaal voor snel-klaar-maaltijden.
Reacties