Bananenmuffins met pecannoten en chocolate chips

Foto Cathy Van de Moortele
Moest je nu aan iemand zeggen, dat ze de volgende dag als ontbijt een vers gebakken bananenmuffin zouden kunnen krijgen? Wat denk je? Zou je fans hebben? Ik heb ze gemaakt. Helaas hebben ze de ochtend niet gehaald...

Wat hebben we nodig:
  • 230 gr patisseriebloem
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1/4 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/4 koffielepel zout
  • 115 gr pecannoten, grof gehakt
  • 100 gr ei
  • 115 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 450 gr overrijpe bananen, gepeld en geplet
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 25 gr chocolate chips
  • 3 eetlepels afdekgelei abrikoos
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet twee muffinvormen klaar en vul ze met 12 papieren muffinvormpjes.
  • Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, het zout en de noten.
  • In een andere kom meng je de eieren met de boter, de bananen en de vanille.
  • Meng de natte ingrediënten kort onder de droge. Meng niet langer dan nodig of je krijgt taaie muffins.
  • Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes.
  • Strooi de chocolate chips over de muffins.
  • Bak de muffins 20 - 22 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
  • Haal de muffins uit de vormen en zet ze op taartroosters.
  • Verwarm de gelei tot ze vloeibaar wordt en bestrijk hiermee de muffins.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen.
TIP:

Je kan de pecannoten ook vervangen door hazelnoten, walnoten, ..
Je kan ook extra chocolate chips door het beslag doen. Voeg ze dan toe aan de droge ingrediënten. Strooi alsnog extra chocolate chips over de muffins net voor ze de oven ingaan.
Als je geen afdekgelei vindt, kan je ook abrikozenconfituur gebruiken. Warm die even goed door met wat water, vooraleer je die gebruikt.
Papieren muffinvormpjes vind je heel goedkoop bij Aliexpress.

Reacties