Rillettes van makreel

Foto Cathy Van de Moortele
Rillettes wordt normaal gemaakt van varkensvlees of ganzenvlees. Je krijgt het weleens geserveerd op crostini of toastjes en een goede slager maakt zelf zijn rillettes. Wist je dat je ook vis kan gebruiken om zelf rillettes te maken? Dit is een zeer lekker hapje voor bij het aperitief en snel klaar.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr gerookte makreel, van het vel en graten ontdaan
  • 55 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 20 gr zure room
  • 1 koffielepel ansjovispasta
  • citroenpeper
  • snuifje zout
  • citroensap naar smaak
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Pluk de makreel in stukjes en doe hem in de kom van de Kenwood.
  • Doe de boter, de zure room en de ansjovispasta bij de makreel en gebruik de K-klopper om er een geheel van te maken op lage snelheid. Meng niet langer dan nodig, zodat het geen gladde massa maar eerder een massa met stukjes wordt.
  • Kruid met citroenpeper en zout en voeg naar smaak citroensap toe.
  • Schep de pijpajuintjes door het mengsel en laat het afgedekt opstijven in de koelkast in een mooi kommetje.
TIP:

Let op dat er geen graatjes meer in de makreel zitten.

Reacties