Herfstquiche
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 60 gr volle melk
- 8 gr verse gist
- 1 ei
- 200 gr bloem
- snuifje zout
- 60 gr boter, in vlokjes
- scheutje olie
- 1 preistengel, schoongemaakt en in fijne ringen gesneden
- 200 gr spekblokjes
- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- 2 handenvol jonge spinazie, gewassen
- 200 ml culinaire room
- 4 eieren
- 40 gr vloeiende bloem
- peper en zout
- 150 gr Emmenthaler, geraspt
- paprikapoeder
- Maak eerst het deeg. Meng de melk met de gist tot de gist volledig opgelost is en voeg daarna het ei toe.
- Roer de bloem door het gistpapje, samen met het zout. Kneed het deeg en voeg de boter in vlokjes toe.
- Laat het deeg 15 min rusten onder een handdoek.
- Verwarm de oven voor op 200°C heteluchtoven.
- Verwarm een scheutje olie in een grote pan en stoof de prei kort aan. Voeg het spek toe en laat het even meegaren zonder dat het spek kleurt.
- Voeg de gesneden champignons toe en als laatste de spinazie. Kruid met peper en zout.
- Rol het deeg uit tot een grote cirkel, iets groter dan je quichevorm.
- Leg het deeg voorzichtig in de vorm en vouw overhangende resten deeg naar binnen. Duw met beide duimen de opstaande randen goed aan. Ik gebruik hiervoor een gegolfde taartvorm.
- Strooi de geraspte kaas op het deeg en verdeel er de vulling over.
- Meng de room met de eieren en de bloem en kruid af met peper en zout.
- Giet de natte ingrediënten over de vulling en bestuif ruim met paprikapoeder.
- Bak de quiche 20 - 25 min of tot ze mooi gekleurd en gaar is.
- Laat de quiche 5 min rusten voor je ze aansnijdt.
De quiche kan zowel warm als koud gegeten worden.
Reacties
Wat leuk dat je de herfstquiche wilt maken. Ze is dan ook Superlekker.
Vloeiende bloem wordt meest gebruikt voor sauzen. Deze bloem heeft de eigenschap dat ze niet klontert. Je kan ook gewone witte tarwebloem gebruiken. Smakelijk!
Zoete groet,
Cathy