Pasta Bomba! di salciccia

Foto Cathy Van de Moortele
Excuseer? Pasta Bomba! di salciccia? Inderdaad, das Italiaans voor pasta met Bomba! tomatenpuree met Italiaanse worstjes. Ik had geen zin om balletjes te maken, maar had wel nog heerlijke
venkelworstjes uit Toscane liggen. Ik heb die in stukken geknipt met een schaar en toegevoegd aan de saus. Schitterend idee voor een pasta boordevol smaak. De venkelzaadjes geven de saus iets extra en samen met de Bomba! tomatenpuree zorgt dat voor een geweldig smaakpalet.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • 6 Italiaanse venkelworsten, in hapklare stukken geknipt
  • 100 ml witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (ik heb gekozen voor het merk Mutti, omdat de tomatenblokjes al heerlijk ruiken als je het blik nog maar opent - ok en ze waren 1+1 bij Albert Heijn)
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • peper en zout
  • 250 gr volkoren spaghetti
  • 10 basilicumblaadjes, gescheurd
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 140°C.
  • Zet een grote, zware pot op een medium vuur. Laat een goeie scheut olijfolie heet worden en fruit de uisnippers glazig. Voeg de look toe.
  • Roer de stukken worst door de uien en laat ze even meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat die nagenoeg uitkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes en het venkelzaad toe en roer goed om.
  • Kruid met peper en zout.
  • Breng de saus aan de kook en zet ze daarna 2 - 3u in de oven, zodat ze langzaam al haar smaak kan afgeven.
  • Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Haal de pan met saus uit de oven.
  • Giet de pasta af en meng hem onder de saus. Voeg wat van het kookvocht toe als de saus te droog of te geconcentreerd is.
  • Werk af met verse basilicum.
  • Zet het blok Parmezaanse kaas op tafel en laat je gasten naar believen raspen.

TIP:

Ga op zoek naar een authenthieke Italiaanse traiteurzaak voor de beste Italiaanse worstjes.


Reacties