Kipsaté kerrie limoen

De marinade die je voor deze kipsaté's gebruikt, maakt de kip heel erg lekker. Marineer de kip de avond voordien en laat ze de hele nacht rusten in de koelkast. Gebruik ontbeende kippenboutjes voor supermalse saté's.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 2 koffielepels honing, vloeibaar
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel peper
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel sriracha (pikante saus)
  • het sap van 2 limoenen
  • 450 gr ontbeende kippenboutjes, in repen gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de olie met de honing.
  • Kruid met zout, peper, kerrie, sriracha en het limoensap.
  • Doe de kippenrepen in een diepvrieszakje.
  • Overgiet de kip met de marinade en sluit het zakje af.
  • Laat de kip de hele nacht marineren.
  • Rijg de kippenrepen op 4 satéstokken.
  • Laat de grill heel heet worden.
  • Grill de saté's aan alle zijden tot het vlees gaar is.
TIP:

Ik gebruik mijn Krups Vacupack om het vlees te marineren, zodat alle smaken in het vlees terecht komen.

Reacties