Veldsla met verse vijgen

Foto Cathy van de Moortele
Enkele jaren terug hebben we een vijgenboom in onze kruidentuin geplant. Het heeft een tijdje geduurd, maar dit jaar hebben we een boom vol vruchten. Jammer genoeg nog niet groot of rijp genoeg, maar ik heb geduld. Ondertussen maak ik deze salade met gekochte vijgen en mijmer weg naar het goeie moment, waarop we onze eigen vijgen kunnen plukken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 zak veldsla, gewassen en schoongemaakt
  • 1 sjalotje, gepeld en in heel fijne ringen gesneden
  • 4 vijgen, in partjes gesneden (verwijder het harde steeltje)
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel honing, vloeibaar
  • peper en zout
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de sla in een mooie kom en verdeel er de sjalotjes en vijgenpartjes over.
  • Meng de olie met het citroensap en de honing. 
  • Kruid met peper en zout en het teentje look.
  • Druppel de vinaigrette over de salade en schep om.
TIP:

Serveer de salade meteen na het omscheppen met de vinaigrette, zodat de veldsla niet slap wordt.

Reacties