Sherpa brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr water
- 12 gr verse gist
- 150 gr Sherpa
- 350 gr Suprème
- 7 gr zout
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek de gist er in.
- Voeg beide soorten bloem toe en laat de Kenwood het deeg kort traag mengen.
- Voeg het zout toe en laat het deeg nu 7 min kneden op stand 1.5.
- Laat het deeg 20 min rusten.
- Bol het deeg een eerste keer op en laat het opnieuw 20 min rusten.
- Geef het brood de gewenste vorm en laat het afgedekt 70 min rijzen in de broodbakbol.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
- Bestuif het brood lichtjes met bloem en snij het in naar jouw fantasie. Zet de koepel weer op de schaal en laat het brood 35 min bakken onder de koepel. Verwijder de koepel en laat het brood nog 8 min verder bakken.
- Laat het brood helemaal afkoelen op een rooster.
Deze bloemsoorten (Sherpa en Suprème) van Dossche Mills uit Deinze, vind je allebei bij Tuin & Dier Wittevrongel in Eeklo.
Reacties