Balsamico en mosterd venkel
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit ovengerecht doet het allemaal: niet teveel anijs, een beetje crunch, zoet, zuur. Ja, dit lust ik wel.
Wat hebben we nodig:
- 1 venkel
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels milde mosterd
- 3 eetlepels balsamico
- 1 eetlepel honing, vloeibaar
- peper van de molen
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snij de groene stelen van de venkel af, tot net boven de knol.
- Snij de onderkant van de venkel recht af.
- Zet de venkel rechtop en snij hem in redelijk dikke plakken.
- Meng de olijfolie met de mosterd, balsamico en honing. Kruid met peper en zout.
- Verdeel 1/3 van deze marinade op de bodem van een grote ovenschaal.
- Schik hierop de gesneden venkelplakken.
- Verdeel opnieuw 1/3 van de marinade over de venkel en schuif de schotel 20 min in de oven.
- Draai de venkel om en bestrijk met de rest van de marinade.
- Zet de venkel nog even terug in de oven tot hij volledig gaar is.
- Snij het groen van de venkelstengels fijn en werk hier de venkel mee af.
TIP:
Vervang de honing door agave voor een vegan alternatief.
Reacties