Mini meringues

Foto Cathy Van de Moortele
Welk dessert vraagt maar 2 ingrediënten? Meringues.. zalig! Meringues kan je zo eten of als basis gebruiken voor pavlova, Eton Mess, versiering van taarten of kerststronken. Bewaar ze in een ijzeren trommel en doe je ogen dicht als je ze laat smelten op je tong.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eiwitten
  • 200 gr fijne griessuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven op 100°C en bekleed 3 bakplaten met bakpapier.
  • Klop de eiwitten zachtjes los met de draadklopper van de Kenwood. 
  • Verhoog de snelheid en voeg 50 gr van de suiker toe.
  • Laat de eiwitten verder kloppen en voeg geleidelijk aan (per 50 gr) de rest van de suiker toe.
  • Klop tot een mooie, stevige, glanzende massa. 
  • Breng de meringue over in een spuitzak met een gladde of getande opening.
  • Spuit gelijke hoopjes meringue op het bakpapier. Ze lopen niet uit, dus je moet er niet al te veel plaats tussen laten.
  • Bak de meringues 1u op 100°C.
  • Zet de deur van de oven op een kier zodat de stoom weg kan en bak de meringues zo nog een 30-tal minuten.
  • Sluit de ovendeur en zet de oven uit.
  • Laat de meringues volledig uitdrogen en afkoelen in de oven.
  • Haal de meringues van het bakpapier (ze zullen niet kleven).
TIP:

Voeg enkele druppels vanille essence toe halverwege de toevoeging van de suiker.
Worden de meringues bruin? Dan staat de temperatuur van jouw oven te hoog.

Reacties