Tabbouleh met chorizo

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van chorizo en heb ze altijd wel in een of andere vorm in huis. Deze keer had ik superfijne chorizoblokjes op overschot en ik vond ze eigenlijk wel een prima toevoeging aan mijn tabbouleh. Ben jij ook fan?

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 1/2 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 1 coeur du boeuf tomaat, in grove brunoise gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 75 gr chorizo, in kleine blokjes gesneden
  • 100 gr bulghur, gegaard in bouillon
  • verse peterselie, gesnipperd
  • verse munt, gesnipperd
  • zeste van 1/2 citroen
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de olie met het citroensap in een grote kom.
  • Voeg de pijpajuintjes, courgette, tomaat, ui en chorizo toe en meng alles samen met de gekookte bulghur.
  • Roer de verse kruiden door de tabbouleh en werk af met citroenzeste, peper en zout.
TIP:

Roer de verse kruiden pas op het laatste door de tabbouleh, zodat ze hun kleur niet verliezen.
Hou je niet van munt? Doe er dan jouw favoriete kruiden in.

Reacties