Brownies & Cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Je hebt soms van die dagen waarin je zin hebt in iets lekkers, maar niet meteen kan kiezen. Kiezen tussen brownies en cookies bijvoorbeeld. Het ideale moment om de twee te combineren. Dan moet je enkel nog kiezen tussen: een of twee stuks...

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr fondant chocolade, grof gehakt
  • 75 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 2 eieren
  • 75 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 50 gr pecannoten, grof gehakt
  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 180 gr patisseriebloem (Suprème)
  • 5 gr bakpoeder
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 80 gr chocolate chips
  • 20 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een rechthoekige of vierkante bakvorm lichtjes in met boter en bestuif hem met bloem. Klop overtollige bloem uit de vorm. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de chocolade smelten op een zacht vuurtje of in de microgolfoven op de laagste stand.
  • Mix de gesmolten chocolade met de zachte boter en de suiker.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop goed op na elke toevoeging.
  • Spatel de noten door het beslag en breng het beslag over in de voorbereide vorm. Maak de oppervlakte effen met een kleine spatel.
  • Klop de boter romig met de lichtbruine suiker. 
  • Voeg het ei toe en meng goed.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.
  • Voeg de bloem geleidelijk aan toe aan het beslag en meng.
  • Spatel de 80 gr chocolate chips door het beslag en schep dit cookiebeslag op het browniebeslag.
  • Gebruik een spatel om de oppervlakte mooi effen te maken.
  • Strooi de resterende chocolate chips over het beslag.
  • Bak deze brownies & cookies 25 - 30 min. Prik een satéstokje door de koekjes. Er mag geen browniebeslag blijven aankleven. Als het beslag nog nat is, zet de vorm dan nog 5 min langer in de oven. Bak echter niet langer dan nodig. Een brownie moet nog smeuïg zijn.
  • Laat de vorm afkoelen op een rooster, voor je ontvormt.
  • Ontvorm en snij in vierkantjes.
TIP:

Chocolate chips zijn niet hetzelfde als chocolade callets. Die laatste zijn bedoeld om te smelten, waar de chocolate chips net heel blijven in een beslag.
Als vorm gebruik ik een kleine rechthoekige Emile Henry vorm.

Reacties