Thaise steak salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 filet pure
- 4 eetlepels Grill Oil Garlic, SantaMaria
- 1 zak gemengde sla, gewassen en gezwierd
- 2 wortelen, geschraapt en in dunne reepjes gesneden
- 1/2 zak sojascheuten
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 koffielepel Thaise vissaus
- stukje gember, geschild en geraspt
- snuifje suiker
- snuif witte peper
- 1 avocado, gepeld en ontpit, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels ongezouten pinda's, droog getoast en grof gehakt
- 1 eetlepel sesamzaadjes, droog getoast
- Doe het vlees in een diepvrieszakje, samen met de marinade. Sluit het zakje en masseer het zakje zodat het vlees de marinade goed kan opnemen.
Foto Cathy Van de Moortele - Laat het vlees 1u op kamertemperatuur marineren.
- Verdeel de sla over 2 kommen en strooi er de wortels en sojascheuten over. Schep om.
- Verhit een gietijzeren (of antikleefpannetje) op het vuur en laat het goed warm worden.
- Bak de steak kort aan beide zijden. Hij moet nog mooi rood zien binnenin.
- Snij de steak in plakjes.
- Schik de plakjes vlees op de salade.
- Bestrooi de salade met de pijpajuintjes.
- Doe de sojasaus, chilisaus, vissaus, gember, suiker en peper in een klein bokaaltje en schud goed.
- Verdeel de dressing over de salade.
- Leg op elke salade een halve, versneden avocado.
- Werk af met de pinda's en de sesamzaadjes.
Eet de salade meteen na het serveren.
Reacties