Appelcake

Foto Cathy Van de Moortele
Heel eenvoudig, deze viervierde cake met appeltjes. Mooi van vorm en lekker van smaak met een minimum aan ingrediënten.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 120 gr bloemsuiker
  • 120 gr eieren
  • 1 eetlepel citroenzeste, dr Oetker
  • 120 gr zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 1 Jonagold appel, van het klokhuis ontdaan en in plakjes gesneden
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet en ronde gegolfde vorm lichtjes in met boter.
  • Klop de boter romig met de K-klopper in de Kenwood.
  • Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot een wit beslag.
  • Doe de eieren bij het beslag, samen met de zeste en klop tot een homogeen beslag.
  • Meng de bloem met het snuifje zout en voeg dit toe aan het beslag. Meng een laatste maal.
  • Giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
  • Stop de appelschijfjes in het beslag en laat ze voor de helft uitsteken boven het beslag.
  • Schuif de cake in de oven en bak hem goudbruin en gaar in 50 min.
  • Laat de cake even afkoelen in de vorm. Bestuif met bloemsuiker en serveer in mooie punten gesneden.
TIP:

Kies voor een vaste appel, zodat hij geen moes wordt in de oven.
Je kan de citroenzeste ook vervangen door een snuif kaneel of vanille essence, naar eigen smaak.
Ik heb een vorm van Emile Henry gebruikt voor deze cake.

Reacties