Wok met rijstnoodles en kip

Foto Cathy Van de Moortele
Met 1 kipfilet kan je 2-3 mensen eten geven als je een wokgerecht voorziet. Snel klaar en je kan er heel wat groenten in kwijt. Maak dit gerecht niet op voorhand klaar. Je hebt niet veel tijd nodig om het samen te stellen en je eet het best meteen op.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 verpakking rijstnoodles
  • 1 kipfilet
  • peper en zout
  • kokosolie
  • 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eieren
  • 2 handenvol sojascheuten
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gesnipperd
  • 2 eetlepels cashew noten
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de rijstnoodles in een grote kom en overgiet ze met heet water. Laat de rijstnoodles wellen en zacht worden.
  • Snij de kipfilet overlangs door en vouw hem open. Bedek hem met plastic folie en sla hem plat met een vleeshamer (of een deegrol). Snij de kipfilet in dunne reepjes.
  • Kruid de kippenreepjes met peper en zout.
  • Laat wat olie heet worden in de wok.
  • Bak de reepjes aan en zorg dat ze in beweging blijven. Gebruik hiervoor een metalen spatel, want die mag heet worden.
  • Strooi de look bij de kip en roerbak die mee. De look mag krokant worden.
  • De broccoli gaat bij de kip.
  • Blus af met sojasaus en schep goed om en om.
  • Giet de inhoud van de wok in een kom en veeg de wok schoon.
  • Doe wat verse kokoslie in de wok en laat hem goed warm worden.
  • Kluts de eieren en doe ze in de wok. Schep ze snel om en duw ze aan de zijkant. 
  • Laat de noodles uitlekken en doe ze in de wok bij het ei.
  • Voeg de sojascheuten toe en schep steeds om.
  • Voeg de kip/broccoli mengeling toe en schep opnieuw om tot alles goed warm is.
  • Neem een mooie, grote kom om je wokgerecht in te presenteren.
  • Werk af met pijpajuintjes, cashew noten en sesamzaadjes.
TIP:

Je kan de rijstnoodles ook vervangen door eiernoodles of rijstvermicelli of wokspirelli. Wat jij maar lekker vindt.

Reacties