Wok met rijstnoodles en kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/2 verpakking rijstnoodles
- 1 kipfilet
- peper en zout
- kokosolie
- 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 1/2 broccoli, in roosjes verdeeld
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eieren
- 2 handenvol sojascheuten
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gesnipperd
- 2 eetlepels cashew noten
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- Doe de rijstnoodles in een grote kom en overgiet ze met heet water. Laat de rijstnoodles wellen en zacht worden.
- Snij de kipfilet overlangs door en vouw hem open. Bedek hem met plastic folie en sla hem plat met een vleeshamer (of een deegrol). Snij de kipfilet in dunne reepjes.
- Kruid de kippenreepjes met peper en zout.
- Laat wat olie heet worden in de wok.
- Bak de reepjes aan en zorg dat ze in beweging blijven. Gebruik hiervoor een metalen spatel, want die mag heet worden.
- Strooi de look bij de kip en roerbak die mee. De look mag krokant worden.
- De broccoli gaat bij de kip.
- Blus af met sojasaus en schep goed om en om.
- Giet de inhoud van de wok in een kom en veeg de wok schoon.
- Doe wat verse kokoslie in de wok en laat hem goed warm worden.
- Kluts de eieren en doe ze in de wok. Schep ze snel om en duw ze aan de zijkant.
- Laat de noodles uitlekken en doe ze in de wok bij het ei.
- Voeg de sojascheuten toe en schep steeds om.
- Voeg de kip/broccoli mengeling toe en schep opnieuw om tot alles goed warm is.
- Neem een mooie, grote kom om je wokgerecht in te presenteren.
- Werk af met pijpajuintjes, cashew noten en sesamzaadjes.
Je kan de rijstnoodles ook vervangen door eiernoodles of rijstvermicelli of wokspirelli. Wat jij maar lekker vindt.
Reacties