Lamsragoût met pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Pasta wordt hier elke week klaargemaakt. Liefst verse pasta, maar soms ontbreekt het me aan de tijd om verse pasta te maken. Vandaag koos ik voor rigatone met een ragoût van lam. In de vriezer vond ik nog 2 lamsburgers. Te weinig voor 2 personen als ik ze gewoon bak (Hubby houdt van veel vlees), maar ideaal in een saus.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 2 lamsburgers
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 1/2 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 2 selderstengels, in fijne brunoise gesneden
  • 1 prei, gewassen en in fijne maantjes gesneden
  • 1 glas rode porto
  • 1 groot blik tomatenblokjes
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 eetlepel oregano
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • verse basilicum, gescheurd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie heet worden in een grote pan en bak de lamsburgers mooi bruin. Breek ze met een houten lepel in grove stukken en schep ze daarna uit de pan.
  • Voeg wat verse olie toe en fruit de uien glazig. Voeg de look, courgette, selder en prei toe en laat die even meefruiten.
  • Blus af met de porto en laat die bijna helemaal uitkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon en tomatenpuree toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en kruid met peper en zout, oregano.
  • Laat de ragoût op een heel zacht vuurtje tot zijn recht komen. Voeg extra bouillon toe als de ragoût te droog dreigt te worden.
  • Voeg het lamsvlees toe aan de ragoût, samen met de peterselie en laat het stoofpotje nog een half uurtje verder sudderen.
  • Werk af met verse basilicum en serveer over pasta. 
TIP:

Zoals je wel zal weten, zijn stoofpotjes daags nadien nog lekkerder. 

Reacties