Zachte spelt wraps
Foto Cathy Van de Moortele |
Wil je graag het originele recept? Dat vind je hier.
Wat hebben we nodig:
- 240 ml water, lauwwarm
- 30 gr verse gist
- 450 gr witte speltbloem
- 10 gr zout
- 15 gr fijne griessuiker
- 120 ml neutrale olie
- Doe het water in de kom van de Kenwood en los er de gist in op.
- Stort de bloem over het water en meng tot een samenhangende massa.
- Voeg nu ook het zout en de suiker toe en laat het deeg traag mengen.
- Voeg 100 ml van de olie toe in deeltjes tot het goed opgenomen is.
- Voeg de rest van de olie toe aan het reeds zachte deeg. Het zal helpen om het deeg mooi soepel te houden en het zorgt voor zachte wraps, die ook na het afkoelen nog zacht zullen zijn.
- Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom met deksel en laat het een half uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Weeg het deeg af en verdeel het in 16 gelijke porties (55 gr per portie).
- Maak gladde balletjes van het deeg. Kies ervoor om het deeg in te vriezen (wikkel elke portie apart in plastic folie en leg alle deegballetjes in een diepvriesdoos) of om het meteen of de volgende dag te gebruiken.
- Bestuif je werkblad ruim met speltbloem.
- Rol elk balletje deeg uit tot het de grootte heeft van een kleine, gietijzeren pan.
Foto Cathy Van de Moortele - Klop zoveel mogelijk bloem van de wraps af, zodat die niet verbrandt in de pan.
- Laat je pan zo heet mogelijk worden.
- Bak de wraps 30 sec per zijde. Gebruik geen vetstof in je pan!
- De wraps mogen lichtjes kleuren, maar niet verbranden.
- Hou de wraps warm in een tortillabox of in een handdoek in een mandje.
- Beleg de wraps naar keuze.
Eet de wraps nog dezelfde dag op. Zo zijn ze op hun best.
Rol je wraps dun genoeg uit, zodat er geen rauwe deeltjes meer zijn na het bakken.
Tijdens het bakken, zullen de wraps "opblazen". Duw ze plat met een handdoek.
De olie kan je ook vervangen door reuzel (smout).
De witte speltbloem koop ik bij mijn vaste bloemleverancier in Eeklo.
Reacties