Hummus met geroosterde look

Foto Cathy Van de Moortele
In dit huishouden is look een vast gegeven. Look maakt gewoon alles beter. Take it or leave it!

Wat hebben we nodig:
  • 2 bollen look
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 15 gr tahini
  • sap van 1 citroen
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml water
  • snuif zeezout
  • extra olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snij het kapje van de bollen look af, maar zorg dat de teentjes allemaal te zien zijn.
  • Wrijf de zichtbare tenen look in met wat olie en wikkel de bollen look in aluminiumfolie.
  • Laat de look 1u roosteren in de oven.
  • Hou enkele kikkererwten apart voor de afwerking. Doe de rest in de kom van de keukenrobot.
  • Voeg de tahini en het citroensap toe aan de kikkererwten, samen met de olie en het water.
  • Duw de tenen look uit hun omhulsel bij de kikkererwten.
  • Blender alles glad.
  • Kruid met zeezout.
  • Voeg een beetje extra olijfolie toe als de hummus niet glad genoeg is.
  • Schep de hummus over in een mooie kom.
  • Maak een putje in het midden en giet daar wat extra olijfolie in.
  • Bestuif de hummus met paprikapoeder en kruid met peper van de molen.
  • Strooi de kikkererwten die je apart gehouden had, over de hummus.
TIP:

Tahini is een pasta van sesamzaad. Het geeft de typische smaak aan hummus.
Serveer de hummus met pitabroodjes.
Gebruik de hummus als broodsmeersel.

Reacties