Tabbouleh met feta

Foto Cathy Van de Moortele
Dit zijn zo'n lekkere maaltijdsalades voor warmere avonden. Je maakt ze enkele uren tot een dag op voorhand, zodat alle smaken goed bij elkaar kunnen komen. Ik heb de salade samengesteld met wat ik nog in mijn koelkast/diepvriezer had. Varieer gerust met jouw eigen groentjes.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kopje bulgur
  • 2.5 kopjes water
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gr pompoenblokjes, ontdooid
  • 1/3 courgette, in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 tomaat, in grove brunoise gesneden
  • 1/2 blok feta, in dunne plakken gesneden en daarna in reepjes gesneden
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de bulgur gaar in het water.
  • Verhit wat olie in een pan.
  • Fruit de pompoen en courgette aan met de ui, tot de groentjes beetgaar zijn.
  • Voeg de pijnboompitjes toe en laat ze nog even zweten in de pan.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Meng de bulgur met de groentjes.
  • Meng de olie met de azijn en giet die over de bulgur. Schep om.
  • Strooi de tomatenblokjes, fetareepjes en rode ui over de bulgur.
  • Werk af met de peterselie.
TIP:

Vervang de azijn door citroensap.

Reacties