Tabbouleh met feta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kopje bulgur
- 2.5 kopjes water
- 1 eetlepel olie
- 100 gr pompoenblokjes, ontdooid
- 1/3 courgette, in fijne brunoise gesneden
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- peper en zout
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 tomaat, in grove brunoise gesneden
- 1/2 blok feta, in dunne plakken gesneden en daarna in reepjes gesneden
- 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de bulgur gaar in het water.
- Verhit wat olie in een pan.
- Fruit de pompoen en courgette aan met de ui, tot de groentjes beetgaar zijn.
- Voeg de pijnboompitjes toe en laat ze nog even zweten in de pan.
- Kruid af met peper en zout.
- Meng de bulgur met de groentjes.
- Meng de olie met de azijn en giet die over de bulgur. Schep om.
- Strooi de tomatenblokjes, fetareepjes en rode ui over de bulgur.
- Werk af met de peterselie.
Vervang de azijn door citroensap.
Reacties