Salade kikkererwten palmhart

Foto Cathy Van de Moortele
Je hoort niet zo vaak meer over palmharten, maar ik at ze vroeger best vaak. Zo, uit het vuistje. Het is een bijzondere smaak en je moet er wat aan wennen, maar eens je ze graag lust...
Een lekkere maaltijdsalade boordevol zaken die goed voor je zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 70 gr tomaat, in blokjes gesneden
  • 50 gr feta, in blokjes gesneden
  • 30 gr rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 blik palmharten, gespoeld en uitgelekt, in ringen gesneden
  • 30 gr gekookte rode quinoa
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 koffielepel olijfolie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kikkererwten samen met de blokjes tomaat, feta, rode ui, palmharten en quinoa in een grote kom.
  • Roer alles om.
  • Meng de peterselie met de rode wijnazijn, olie, peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Laat even trekken en dien op.
TIP:

Deze salade is voor 2 personen. P.S. Ik hou de tweede portie voor mezelf apart in een goed afgesloten Tupperware doosje in de koelkast. Perfect voor de volgende dag.
Hou je niet van feta? Wat dacht je hardgekookt ei of tonijn als vervanger?

Reacties