Trio framboos
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 60 gr frambozen
- 30 gr water
- 30 gr fijne griessuiker
- 250 gr frambozen, diepgevroren
- 2 eetlepels fijne griessuiker
- 400 ml room 40%
- 2 eetlepels bloemsuiker
- enkele gevriesdroogde frambozen
- Verwarm de frambozen op een zacht vuurtje met het water en de suiker, tot de suiker gesmolten is.
- Pureer de frambozen en zeef de coulis. Laat de coulis afkoelen in een schenkkannetje.
- Cutter de bevroren frambozen met de suiker in de keukenrobot tot je fijne korrels bekomt.
- Klop de room deels op. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot mayonaisedikte.
- Schep afwisselend ijskoude framboos granité en opgeklopte room in 4 kommetjes.
- Werk af met de coulis en de gevriesdroogde framboosjes.
Maak dit dessertje à la minute. De coulis kan je wel op voorhand maken.
Reacties