Trio framboos

Foto Cathy Van de Moortele
Frambozen zitten hier standaard in de diepvriezer. Ik koop ze in grote hoeveelheden en vries ze in, voor later gebruik. Lekker onder de Griekse yoghurt, onder muffinbeslag, bij granola, in smoothies.. Keuze genoeg.  Ik was op zoek naar een dessertje en had niet zoveel in huis. Maar er was wel room die ik kon opkloppen en er waren nog frambozen. Van onze reis naar Florida, had ik nog gevriesdroogde frambozen over en die dienden als afwerking. Makkelijk, snel klaar en lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr frambozen
  • 30 gr water
  • 30 gr fijne griessuiker
  • 250 gr frambozen, diepgevroren
  • 2 eetlepels fijne griessuiker
  • 400 ml room 40%
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • enkele gevriesdroogde frambozen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de frambozen op een zacht vuurtje met het water en de suiker, tot de suiker gesmolten is.
  • Pureer de frambozen en zeef de coulis. Laat de coulis afkoelen in een schenkkannetje.
  • Cutter de bevroren frambozen met de suiker in de keukenrobot tot je fijne korrels bekomt. 
  • Klop de room deels op. Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot mayonaisedikte.
  • Schep afwisselend ijskoude framboos granité en opgeklopte room in 4 kommetjes.
  • Werk af met de coulis en de gevriesdroogde framboosjes.
TIP:

Maak dit dessertje à la minute. De coulis kan je wel op voorhand maken.

Reacties