Lauwe aardappelsalade met gerookte zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 6 middelgrote nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 3 eieren, hardgekookt en gepeld
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- handvol verse platte peterselie, fijngesnipperd
- handvol verse dille, fijngesnipperd
- 5 kleine zoetzure augurkjes, in fijne brunoise gesneden
- 1 bakje kerstomaten in verschillende kleurtjes, in 4 gesneden
- citroenpeper
- zout
- 4 plakken gerookte zalm
- zure room
- appelkappers
- Meng de olie met de azijn, mosterd en mosterdzaadjes in een grote kam.
- Kook de aardappelblokjes gaar en giet ze af. Meng de aardappelblokjes met de dressing in de kom.
- Snij de eieren in blokjes en meng ze bij de aardappelen.
- Strooi de rode uisnippertjes over de salade, samen met de peterselie, dille, augurkjes en tomaten.
- Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Kruid met citroenpeper en zout.
- Schep een ruime portie aardappelsalade in mooie kommen.
- Vul aan met gerookte zalm, nopjes zure room en appelkappers.
- Dien op.
Kies voor krieltjes of nieuwe aardappelen (of zeker vastkokende aardappelen), geen bloemige.
Reacties