Lauwe aardappelsalade met gerookte zalm

Foto Cathy Van de Moortele
De zon laat zich al een paar dagen van haar beste kant zien. Heerlijk vind ik het dan, om maaltijdsalades klaar te maken en buiten op het terras te genieten van onze tuin. Hubby brengt veel uren door met onkruid wieden, hagen scheren, onderhoud en dan is het fijn om dan aan tafel te zitten met die verzorgde tuin voor je.

Wat hebben we nodig:
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 6 middelgrote nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • handvol verse platte peterselie, fijngesnipperd
  • handvol verse dille, fijngesnipperd
  • 5 kleine zoetzure augurkjes, in fijne brunoise gesneden
  • 1 bakje kerstomaten in verschillende kleurtjes, in 4 gesneden
  • citroenpeper
  • zout
  • 4 plakken gerookte zalm
  • zure room
  • appelkappers
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de olie met de azijn, mosterd en mosterdzaadjes in een grote kam.
  • Kook de aardappelblokjes gaar en giet ze af. Meng de aardappelblokjes met de dressing in de kom.
  • Snij de eieren in blokjes en meng ze bij de aardappelen.
  • Strooi de rode uisnippertjes over de salade, samen met de peterselie, dille, augurkjes en tomaten.
  • Schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Kruid met citroenpeper en zout.
  • Schep een ruime portie aardappelsalade in mooie kommen.
  • Vul aan met gerookte zalm, nopjes zure room en appelkappers.
  • Dien op.
TIP:

Kies voor krieltjes of nieuwe aardappelen (of zeker vastkokende aardappelen), geen bloemige.

Reacties