Meloen met pancetta

Foto Cathy Van de Moortele
Bij pancetta denk je al snel aan de blokjes spek om een lekkere carbonara mee te maken. Tijdens het online shoppen bij Delhaize, vond ik flinterdun gesneden pancetta en wat een delicatesse is dat! Normaal zou ik deze meloensalade gemaakt hebben met prosciutto, maar ik heb een nieuwe favoriet in huis gehaald.
Ik kies voor zowel plakken meloen als meloenballetjes, omdat verschillende manieren van snijden, ook zorgen voor een andere smaakbeleving. Er staat een chocolademuntplantje in de kruidentuin. Niet veel chocoladesmaak in te vinden, maar wel superleuk in deze salade.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 cavaillon, geschild en van de pitjes ontdaan
  • 6 flinterdunne plakjes pancetta
  • 1/3 bakje gekleurde kerstomaatjes, gehalveerd
  • enkele blaadjes munt
  • citroenpeper
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de halve cavaillon in 2. Uit de ene helf haal je zoveel mogelijk balletjes, de andere helft snij je in plakken.
  • Schik de meloen op je bord.
  • Drapeer de plakjes pancetta tussen de meloen.
  • Verhit een antikleefpannetje op het fornuis.
  • Leg de tomaatjes met de aangesneden kant in de pan en laat ze even kleuren.
  • Werk je bord af met de tomaatjes en de munt.
TIP:

Maak je bord op en serveer het meteen.
Zelfs als ontbijt smaakt deze salade heerlijk.

Reacties