Tramezzine
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 koekelaringbrood, gesneden
- tonijnsalade
- rucola
- tomaat, in schijven gesneden
- plakjes kaas, ontkorst
- mayonaise
- avocado, ontpit en geschild
- citroensap
- Mexicaanse kruiden
- omelet, koud
- pindakaas
- banaan, in plakjes gesneden
- chocolate chips
Tramezzine kan je beleggen met wat jij ook maar lekker vindt. Zorg voor verschillende soorten beleg, zodat er voor elk wat wils is. Dit zijn maar voorbeelden van combinaties:
- tonijn met rucola
- mayonaise, kaas, tomaat, rucola
- avocado, citroensap, Mexicaanse kruiden, tomaat, koude omelet
- pindakaas, banaan, chocolate chips
Snijd de korstjes weg en snij de tramezzine in driehoekjes.
Serveer op een groot bord.
TIP:
Andere combinaties: tomaat-mozzarella-rucola-basilicum, gegrilde groene asperges met omelet, rosbief met mierikswortel en geraspte knolselder, hummus met gegrilde paprika, ...
Een koekelaring is een zoet brood uit de regio van Zottegem. Je kan ook sandwichbrood of toastbrood gebruiken.
Reacties