Tramezzine

Foto Cathy Van de Moortele
Een beetje zoals het gekende verrassingsbrood. Tramezzine zijn ideaal voor als je een groep eters over de vloer krijgt en je een broodmaaltijd wilt serveren. Maak zowel veggie opties als broodjes met vlees of vis en vergeet de zoete versies ook niet.

Wat hebben we nodig:
  • 1 koekelaringbrood, gesneden
  • tonijnsalade
  • rucola
  • tomaat, in schijven gesneden
  • plakjes kaas, ontkorst
  • mayonaise
  • avocado, ontpit en geschild
  • citroensap
  • Mexicaanse kruiden
  • omelet, koud
  • pindakaas
  • banaan, in plakjes gesneden
  • chocolate chips
Hoe gaan we te werk:

Tramezzine kan je beleggen met wat jij ook maar lekker vindt. Zorg voor verschillende soorten beleg, zodat er voor elk wat wils is. Dit zijn maar voorbeelden van combinaties:
  • tonijn met rucola
  • mayonaise, kaas, tomaat, rucola
  • avocado, citroensap, Mexicaanse kruiden, tomaat, koude omelet
  • pindakaas, banaan, chocolate chips
Besmeer de sneetjes brood.
Snijd de korstjes weg en snij de tramezzine in driehoekjes.
Serveer op een groot bord.

TIP:

Andere combinaties: tomaat-mozzarella-rucola-basilicum, gegrilde groene asperges met omelet, rosbief met mierikswortel en geraspte knolselder, hummus met gegrilde paprika, ...
Een koekelaring is een zoet brood uit de regio van Zottegem. Je kan ook sandwichbrood of toastbrood gebruiken.

Reacties