Champignons en spek gebakken spaghetti

Foto Cathy Van de Moortele
Het is eens een andere manier om spaghetti te serveren. Ik ben alvast fan! En ja, ook deze keer maken we gebruik van het marinararecept. Heb jij al jouw porties gemaakt en ingevroren? Meteen doen!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 2 bakjes kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 200 gr ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 250 gr spaghetti, gekookt en afgegoten
  • 1 recept marinara saus, warm
  • 200 gr (1/2 blok) mozzarella cucina, in blokjes gesneden
  • 10 basilicumblaadjes, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat wat vetstof smelten in een pan.
  • Fruit de uien aan en voeg de look toe. Laat de look even meefruiten.
  • Voeg de champignons toe en laat ze meebakken tot het vocht verdampt is.
  • Strooi het spek over de champignons en laat het meegaren.
  • Verdeel de helft van de gare spaghetti op de bodem van een ovenschaal.
  • Overgiet met de helft van de marinara saus.
  • Strooi de helft van de mozzarella over de saus.
  • Schep de helft van de champignon/spekmengeling over de saus.
  • Beleg opnieuw met spaghetti, saus, kaas en champignon/spekmengeling.
  • Bak het gerecht in de oven tot het door en door warm is. 
  • Werk af met de gesnipperde basilicum en serveer.
TIP:

Vervang het spek door een blik tonijn natuur. Je hoeft de tonijn niet op te warmen.

Reacties