Champignons en spek gebakken spaghetti
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 2 bakjes kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 200 gr ontbijtspek, in stukjes gesneden
- 250 gr spaghetti, gekookt en afgegoten
- 1 recept marinara saus, warm
- 200 gr (1/2 blok) mozzarella cucina, in blokjes gesneden
- 10 basilicumblaadjes, fijngesnipperd
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat wat vetstof smelten in een pan.
- Fruit de uien aan en voeg de look toe. Laat de look even meefruiten.
- Voeg de champignons toe en laat ze meebakken tot het vocht verdampt is.
- Strooi het spek over de champignons en laat het meegaren.
- Verdeel de helft van de gare spaghetti op de bodem van een ovenschaal.
- Overgiet met de helft van de marinara saus.
- Strooi de helft van de mozzarella over de saus.
- Schep de helft van de champignon/spekmengeling over de saus.
- Beleg opnieuw met spaghetti, saus, kaas en champignon/spekmengeling.
- Bak het gerecht in de oven tot het door en door warm is.
- Werk af met de gesnipperde basilicum en serveer.
Vervang het spek door een blik tonijn natuur. Je hoeft de tonijn niet op te warmen.
Reacties