Mousse van geitenkaas met bessencompote
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 55 gr slagroom
- 40 gr fijne griessuiker
- 225 gr volle Griekse yoghurt
- 125 gr verse, zachte geitenkaas
- 1 koffielepel vanille essence
- snuifje zout
- 250 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 250 gr bosbessen
- 15 gr fijne griessuiker
- zeste van 1/2 citroen
- snuifje zout
- Klop de slagroom lobbig met de suiker.
- Voeg de yoghurt en geitenkaas toe en klop verder op.
- Werk af met vanille en een snuifje zout.
- Verdeel de mousse over 4 glazen potjes en laat ze minstens 1u opstijven in de koelkast.
- Meng de aardbeien met de bosbessen in een steelpan.
- Strooi de suiker over het fruit en voeg de citroenzeste en het zout toe.
- Verwarm het fruit en laat het zachtjes inkoken tot een dikke compote.
- Laat de compote helemaal afkoelen in de koelkast.
- Verdeel de compote over de 4 glaasjes geitenkaasmousse en dien op.
Kies een geitenkaas met een zachte smaak.
Reacties