Mousse van geitenkaas met bessencompote

Foto Cathy Van de Moortele
Oh wat ben ik blij met dit dessert! Dagverse zachte geitenkaas en zoete bessencompote. Geweldig toch?

Wat hebben we nodig:
  • 55 gr slagroom
  • 40 gr fijne griessuiker
  • 225 gr volle Griekse yoghurt
  • 125 gr verse, zachte geitenkaas
  • 1 koffielepel vanille essence
  • snuifje zout
  • 250 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 250 gr bosbessen
  • 15 gr fijne griessuiker
  • zeste van 1/2 citroen
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de slagroom lobbig met de suiker.
  • Voeg de yoghurt en geitenkaas toe en klop verder op.
  • Werk af met vanille en een snuifje zout.
  • Verdeel de mousse over 4 glazen potjes en laat ze minstens 1u opstijven in de koelkast.
  • Meng de aardbeien met de bosbessen in een steelpan.
  • Strooi de suiker over het fruit en voeg de citroenzeste en het zout toe.
  • Verwarm het fruit en laat het zachtjes inkoken tot een dikke compote.
  • Laat de compote helemaal afkoelen in de koelkast.
  • Verdeel de compote over de 4 glaasjes geitenkaasmousse en dien op.
TIP:

Kies een geitenkaas met een zachte smaak.

Reacties