Polenta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 ml water
- snuifje zout
- klontje boter
- 100 gr instant polenta
- klontje boter
- Parmezaanse kaas naar smaak, vers geraspt
- olie
- olijfolie
- peper en zout
- Breng het water aan de kook met het zout en het klontje boter.
- Voeg de polenta geleidelijk aan toe en meng met een klopper tot een smeuïg geheel.
- De polenta is klaar als hij al het water opgezogen heeft.
- Werk af met extra boter en Parmezaanse kaas.
- Olie een rechthoekige ovenschaal in.
- Stort de polenta in de schaal en bedruppel met nog wat extra olijfolie.
- Dek de schaal af met plastic folie en laat de polenta een nachtje opstijven in de koelkast.
- Keer de schaal om op je werkblad.
- Snij rechthoeken van de polenta.
- Bedruppel de polenta met olijfolie.
- Kruid aan beide kanten met peper en zout.
- Bak de polenta in een hete pan.
Lekker bij vlees.
Voorzie per persoon 50 gr polenta en 200 ml water.
Instant polenta is snel klaar. Authentieke polenta moet wel 1u op het vuur staan en daar moet je bij blijven zodat je af en toe kan roeren.
Reacties