Pastasalade

Foto Cathy Van de Moortele
Je moet het echt niet ver gaan zoeken om een lekkere pastasalade te maken. De gemarineerde ribbetjes waren zachtjes aan het garen in de oven en toen vond ik een pastasalade wel een gepaste keuze als bijgerecht. Einde van de week: restjes opeten. Ik had nog ham en tomaat en ...

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr pasta, gekookt en gespoeld
  • 3 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 125 gr ham, in blokjes gesneden
  • 5 trostomaatjes, in blokjes gesneden
  • 2 stelen groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel milde mosterd
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • citroenpeper
  • zout
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de gekoelde pasta in een grote kom.
  • Hak 2 eieren in blokjes en meng ze met de pasta.
  • Roer de ham, tomaat en selder onder de pasta.
  • Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd, mosterdzaadjes, peper en zout en bieslook.
  • Meng de pastasalade met de dressing en breng alles over in een mooie kom.
  • Het derde ei snij je in plakjes en schik je op de salade.
  • Dek af met plastic folie en zet weg in de koeling, tot je klaar bent om aan tafel te gaan.
TIP:

Voeg maïskorrels toe voor extra kleur.
Varieer met groene tuinkruiden en geef er nog een rucolasalade bij.

Reacties