Linguine met vleessaus

Verse pasta maken duurt niet zo lang en is zo lekker. De vleessaus die we erbij gaan serveren, neemt wat meer tijd in beslag, maar je hoeft er niet bij te blijven staan. Geweldig toch?

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gr kalfsgehakt
  • 150 gr wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 150 gr knolselderblokjes, ontdooid
  • 60 gr sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 70 gr tomatenpuree
  • 300 ml witte wijn
  • 200 ml kalfsbouillon, heet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 3 jeneverbessen
  • snuifje salie
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie heet worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Bak het gehakt rul.
  • Voeg de brunoise van wortel, de knolselder en de sjalotjes toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de tomatenpuree door de saus en blus met de witte wijn.
  • Voeg de bouillon toe.
  • Mix de rozemarijn fijn met het laurierblaadje en de jeneverbessen.
  • Voeg deze kruidenmix samen met de salie toe aan de saus en laat de saus op een zacht vuurtje 1u pruttelen.
  • Kruid nogmaals af met peper en zout.
  • Serveer deze vleessaus met de verse pasta.
TIP:

Geef de saus de tijd om te garen, zodat het vlees alle smaken kan opnemen.

Reacties