Konijn met pruimen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 50 gr boerenboter
- 1 konijn, gescheiden
- peper en zout
- 2 uien, gepeld en in halve ringen gesneden
- 2 eetlepels vloeiende bloem
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels mosterd
- 20 gedroogde pruimen, ontpit
- 2 laurierblaadjes
- 5 peperkorrels
- zout naar smaak
- 1 grote fles Piedboeuf tafelbier, donker
- bruine maïzena
- Laat de boter schuimig worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Kruid de stukken konijn aan beide kanten met peper en zout.
- Bak alle stukken konijn even aan in de schuimende boter. Leg niet teveel konijn ineens in de pot.
- Beter in 2 of 3x bakken, zodat de boter niet afkoelt.
- Haal het vlees uit de pot en hou het warm.
- Fruit de uien in de resterende boter.
- Voeg de bloem toe en laat ze even meebakken.
- Blus met de azijn en schraap bakrestjes los.
- Voeg de mosterd toe en leg het konijn weer in de pot.
- Voeg de pruimen, laurierblaadjes, peperkorrels en zout toe.
- Overgiet alles met het tafelbier.
- Zorg dat het konijn onder staat.
- Zet het deksel op de pot en breng aan de kook.
- Laat het konijn op een zacht vuurtje verder garen, tot het net niet van de beentjes afvalt.
- Dik eventueel de saus in met bruine maïzena.
Je kan ook nog wat donkerbruine suiker toevoegen als je graag een zoete saus hebt.
Lekker met knolselderpuree (50% aardappelen, 50% knolselder).
Reacties