Bananen yoghurt ijs

Foto Cathy Van de Moortele
In principe zou je dit yoghurt ijs als ontbijt kunnen eten, maar ik heb liever iets dat niet zo koud is in de ochtend. Laat mij dit maar opeten op een warme zomerdag. Kies zelf of je de topping eerst of laatst in de doos doet. Ik heb deze keer gekozen om de topping bovenaan te doen.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 65 gr pindakaas (met of zonder stukjes)
  • 30 gr honing, vloeibaar
  • 2 bananen, gepeld en in hapklare stukjes gesneden
  • 30 gr hazelnoten, droog getoast in een heet pannetje en grof gehakt
  • 20 gr Nesquick chocolade ontbijtgranen
  • 20 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Voorzie een diepvriesbakje van 800 ml inhoud om dit dessert in te maken, zodat het meteen de vriezer in kan en jij 6u later kan genieten van dit pleziertje. (ik heb het gemaakt in 2 bakjes van 400 ml).
  • Meng de yoghurt met de pindakaas en de honing. Je kan dit met de hand doen of in een keukenrobot.
  • Roer de stukjes banaan door de yoghurt en giet alles in het diepvriesdoosje.
  • Strooi de hazelnoten, ontbijtgranen en chocolate chips over de yoghurt.
  • Sluit het doosjes hermetisch en vries het in.
TIP:

Je kan ook kiezen voor Cheerios of een andere soort ontbijtgranen of granola die jij lekker vindt.
Varieer met de noten en met de chocolade (stukjes witte chocolade doen het ook goed).
Neem eens cashewboter ipv pindakaas voor een ander effect.

Reacties