Bananen yoghurt ijs
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr Griekse yoghurt
- 65 gr pindakaas (met of zonder stukjes)
- 30 gr honing, vloeibaar
- 2 bananen, gepeld en in hapklare stukjes gesneden
- 30 gr hazelnoten, droog getoast in een heet pannetje en grof gehakt
- 20 gr Nesquick chocolade ontbijtgranen
- 20 gr chocolate chips
- Voorzie een diepvriesbakje van 800 ml inhoud om dit dessert in te maken, zodat het meteen de vriezer in kan en jij 6u later kan genieten van dit pleziertje. (ik heb het gemaakt in 2 bakjes van 400 ml).
- Meng de yoghurt met de pindakaas en de honing. Je kan dit met de hand doen of in een keukenrobot.
- Roer de stukjes banaan door de yoghurt en giet alles in het diepvriesdoosje.
- Strooi de hazelnoten, ontbijtgranen en chocolate chips over de yoghurt.
- Sluit het doosjes hermetisch en vries het in.
Je kan ook kiezen voor Cheerios of een andere soort ontbijtgranen of granola die jij lekker vindt.
Varieer met de noten en met de chocolade (stukjes witte chocolade doen het ook goed).
Neem eens cashewboter ipv pindakaas voor een ander effect.
Reacties