Kip met witte druivensaus

Foto Cathy Van de Moortele
Kip in de oven garen zorgt voor sappige kip. Daarbij een witte druivensaus en hmhmmh... vingers aflikken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 volledige kip
  • olie
  • 1 eetlepel kippenkruiden
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 500 gr witte, pitloze druiven, gehalveerd
  • 100 ml droge, witte wijn
  • 100 ml room
  • 1/2 koffielepel tomatenpuree (tube)
  • peper en zout
  • 1 koffielepel kalfspasta (Knorr)
  • bruine maïzena express
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Wrijf de kip in met olie.
  • Kruid de kip aan alle zijden met de kippenkruiden.
  • Leg de kip in een ovenschotel en zet ze 60 - 90 min in de oven.
  • Laat ondertussen wat vetstof smelten in een steelpan.
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Voeg de druiven toe en laat ze even meegaren.
  • Blus de druiven met de witte wijn en laat de wijn praktisch volledig reduceren.
  • Voeg de room toe, samen met de tomatenpuree. Meng goed.
  • Kruid met peper en zout.
  • Warm de saus goed door.
  • Voeg de kalfspasta toe en laat hem oplossen in de saus.
  • Haal de kip uit de oven en leg ze in een vel aluminiumfolie dat je dubbelvouwt. Laat de kip 5 min rusten.
  • Giet de vetstof uit de ovenschotel bij de saus en bindt de saus indien nodig met maïzena express.
  • Serveer de kip met de druivensaus.
TIP:

Je kan ook druiven uit blik gebruiken.
De kalfspasta van Knorr koop ik bij Makro. Het is een pot van 1 kg en je maakt er lekkere sauzen mee.

Reacties