Kip met witte druivensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 volledige kip
- olie
- 1 eetlepel kippenkruiden
- vetstof
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 500 gr witte, pitloze druiven, gehalveerd
- 100 ml droge, witte wijn
- 100 ml room
- 1/2 koffielepel tomatenpuree (tube)
- peper en zout
- 1 koffielepel kalfspasta (Knorr)
- bruine maïzena express
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Wrijf de kip in met olie.
- Kruid de kip aan alle zijden met de kippenkruiden.
- Leg de kip in een ovenschotel en zet ze 60 - 90 min in de oven.
- Laat ondertussen wat vetstof smelten in een steelpan.
- Fruit het sjalotje glazig.
- Voeg de druiven toe en laat ze even meegaren.
- Blus de druiven met de witte wijn en laat de wijn praktisch volledig reduceren.
- Voeg de room toe, samen met de tomatenpuree. Meng goed.
- Kruid met peper en zout.
- Warm de saus goed door.
- Voeg de kalfspasta toe en laat hem oplossen in de saus.
- Haal de kip uit de oven en leg ze in een vel aluminiumfolie dat je dubbelvouwt. Laat de kip 5 min rusten.
- Giet de vetstof uit de ovenschotel bij de saus en bindt de saus indien nodig met maïzena express.
- Serveer de kip met de druivensaus.
Je kan ook druiven uit blik gebruiken.
De kalfspasta van Knorr koop ik bij Makro. Het is een pot van 1 kg en je maakt er lekkere sauzen mee.
Reacties