Zachte restaurantbroodjes

Foto Cathy Van de Moortele
Wie al eens in Amerika vertoeft, kent vast deze zachte restaurantbroodjes. Heerlijk luchtig en smakelijk. Je kan ze nu ook zelf maken. Bekijk het filmpje over hoe je het deeg tot broodjes rolt.

Wat hebben we nodig:
  • 500 ml melk, lauwwarm
  • 20 gr korrelgist
  • 50 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 65 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • 700 gr + 70 gr witte broodbloem
  • extra boter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de melk in een kommetje. Strooi de gist in de melk en laat het papje schuimig worden;
  • Voeg de suiker, het zout, de boter, het ei en 2 kopjes van de bloem toe.
  • Meng op lage snelheid tot alle ingrediënten nat zijn en mix het deeg dan op iets hogere snelheid.
  • Voeg de rest van de bloem toe en mix tot een zacht, niet plakkerig maar ook niet stijf deeg, dat loslaat van de kom tijdens het mixen. Voeg indien nodig het laatste 1/2 kopje bloem toe, maar het hoeft niet als het deeg de juiste consistentie heeft.
  • Bebloem je werkblad en stort het deeg op het werkblad. 
  • Maak een grote rechthoek van het deeg en besmeer die met de gesmolten boter.
  • Gebruik een pizzasnijder om de rechthoekjes deeg af te snijden. Vorm je duim en wijsvinger tot een L. Dit is het formaat dat de rechthoekjes horen te hebben. Snij alle vormpjes uit.
  • Bekijk het filmpje om te zien hoe je de broodjes oprolt.
  • Leg de broodjes op met bakpapier beklede bakplaten. Zorg voor voldoende tussenruimte van 1 vinger tussen de broodjes.
  • Dek de broodjes af met een handdoek en laat ze 1 - 1u30 rijzen of tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Bak de broodjes 15 - 20 min op 190°C.
  • Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze nogmaals met gesmolten boter.
TIP:

De broodbloem zorgt voor luchtiger broodjes.

Reacties