Chutney
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 mango's , geschild en in stukken gesneden
- 2 eetlepels gouden rozijntjes
- 5 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 1 grote teen look, gepeld en geperst
- 250 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- 1 kardamom peul
- snuifje chili
- snuifje komijn
- 2 kruidnagels
- 1/2 kaneelstok
- 120 ml azijn
- 2 peperkorrels, geplet
- Doe de mango met de rozijnen, abrikozen, gember, look, suiker, zout, kardamom, chili, komijn, kruidnagel en kaneel in een steelpan.
- Breng de chutney aan de kook en laat hem 30 min pruttelen.
- Gebruik een pureestamper om het fruit te stampen tot moes.
- Voeg de azijn en peperkorrels toe en laat nog even doorkoken tot de chutney voldoende ingedikt is.
Bewaar de chutney in de koelkast en serveer hem bij paté, charcuterie- en kaasschotels en uiteraard bij Indische maaltijden.
Reacties