Chutney

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had nooit eerder chutney gegeten, maar wist wel dat het bij Indische maaltijden heel gepast is en vaak geserveerd wordt. Laat ons net een Indische avond hebben en er lagen twee mango's in de fruitmand. Zo gaat dat dan..

Wat hebben we nodig:
  • 2 mango's , geschild en in stukken gesneden
  • 2 eetlepels gouden rozijntjes
  • 5 gedroogde abrikozen, in reepjes gesneden
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 1 grote teen look, gepeld en geperst
  • 250 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 1 kardamom peul
  • snuifje chili
  • snuifje komijn
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstok
  • 120 ml azijn
  • 2 peperkorrels, geplet
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de mango met de rozijnen, abrikozen, gember, look, suiker, zout, kardamom, chili, komijn, kruidnagel en kaneel in een steelpan.
  • Breng de chutney aan de kook en laat hem 30 min pruttelen.
  • Gebruik een pureestamper om het fruit te stampen tot moes.
  • Voeg de azijn en peperkorrels toe en laat nog even doorkoken tot de chutney voldoende ingedikt is.
TIP:

Bewaar de chutney in de koelkast en serveer hem bij paté, charcuterie- en kaasschotels en uiteraard bij Indische maaltijden.

Reacties