Thaise balletjes in pittige pindasaus

Foto Cathy Van de Moortele
Het is altijd leuk als mensen je recepten doorsturen, waarvan ze vinden dat jij die eens moet uitproberen. Zo ook dit recept voor Thaise balletjes van kippengehakt, in een pittige pindasaus. Nou ja, pittig, zo pikant hoeft het niet voor ons. Ik pas sowieso elk recept aan naar wat ons gezin lekker vindt. En deze balletjes zijn top!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr kippengehakt
  • 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • een handje koriander, fijngehakt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 koffielepel Thaise rode curry pasta
  • 120 gr paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels Thaise rode curry pasta
  • 2 grote blikken kokosmelk
  • 4 eetlepels pindakaas
  • peper en zout
  • 2 koffielepels donkerbruine suiker
  • vers gesnipperde koriander
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's, droog getoast en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng het gehakt met de pijpajuintjes, koriander, vissaus, curry pasta, paneermeel, ei, peper en zout.
  • Maak je handen vochtig en draai 24 balletjes van deze mix. 
  • Leg de balletjes op de bakplaat en laat ze 30 min bakken. Schud af en toe de bakplaat even, zodat ze aan alle zijden kleuren.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Laat de sesamolie warm worden in een pot.
  • Voeg de curry pasta toe en laat die enkele minuten garen in de olie.
  • Voeg de kokosmelk en pindakaas toe.
  • Kruid met peper en zout en werk af met donkerbruine suiker.
  • Laat de balletjes nog even doorwarmen in de saus. 
  • Strooi de koriander en de pinda's over het gerecht.
  • Serveer met Basmati rijst.
TIP:

Maak de balletjes niet te groot.


Reacties