Thaise balletjes in pittige pindasaus
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr kippengehakt
- 4 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- een handje koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel vissaus
- 1 koffielepel Thaise rode curry pasta
- 120 gr paneermeel
- 1 ei
- peper en zout
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels Thaise rode curry pasta
- 2 grote blikken kokosmelk
- 4 eetlepels pindakaas
- peper en zout
- 2 koffielepels donkerbruine suiker
- vers gesnipperde koriander
- 2 eetlepels ongezouten pinda's, droog getoast en grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het gehakt met de pijpajuintjes, koriander, vissaus, curry pasta, paneermeel, ei, peper en zout.
- Maak je handen vochtig en draai 24 balletjes van deze mix.
- Leg de balletjes op de bakplaat en laat ze 30 min bakken. Schud af en toe de bakplaat even, zodat ze aan alle zijden kleuren.
- Maak ondertussen de saus.
- Laat de sesamolie warm worden in een pot.
- Voeg de curry pasta toe en laat die enkele minuten garen in de olie.
- Voeg de kokosmelk en pindakaas toe.
- Kruid met peper en zout en werk af met donkerbruine suiker.
- Laat de balletjes nog even doorwarmen in de saus.
- Strooi de koriander en de pinda's over het gerecht.
- Serveer met Basmati rijst.
Maak de balletjes niet te groot.
Reacties