Eenvoudige granola

Foto Cathy Van de Moortele
Deze granola vraagt niet veel werk en niet veel ingrediënten maar is toch superlekker! Iets voor jou? Onze kotstudenten nemen graag hun doos granola mee voor tijdens de week, met Griekse yoghurt erbij een lekker ontbijt.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr havermout of meergranen havervlokken
  • 140 gr rauwe amandelen, grof gehakt
  • 120 gr honing, vloeibaar
  • 2 koffielepel kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 handvol chocolate chips (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de havermout met de amandelen en spreid alles open op een bakplaat (of 2) in één dunne laag.
  • Bak de havermout 15 min.
  • Meng de granola met de honing, kokosolie en kaneel.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier en verdeel de granola over beide platen.
  • Zet de granola terug in de oven en leg de oven af. Laat de granola hierin staan tot de oven volledig afgekoeld is.
  • Meng de granola met de chocolate chips.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte doos of bokaal.
TIP:

Je kan de granola achteraf nog verrijken met stukjes gedroogd fruit of kokoschips.
Door de honing niet mee te bakken, loop je niet het risico op verbrande granola.
De chocolate chips kan je ook vervangen door cocoa nibs.

Reacties