Eenvoudige granola
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr havermout of meergranen havervlokken
- 140 gr rauwe amandelen, grof gehakt
- 120 gr honing, vloeibaar
- 2 koffielepel kokosolie
- 1 eetlepel kaneel
- 1 handvol chocolate chips (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de havermout met de amandelen en spreid alles open op een bakplaat (of 2) in één dunne laag.
- Bak de havermout 15 min.
- Meng de granola met de honing, kokosolie en kaneel.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier en verdeel de granola over beide platen.
- Zet de granola terug in de oven en leg de oven af. Laat de granola hierin staan tot de oven volledig afgekoeld is.
- Meng de granola met de chocolate chips.
- Bewaar de granola in een luchtdichte doos of bokaal.
Je kan de granola achteraf nog verrijken met stukjes gedroogd fruit of kokoschips.
Door de honing niet mee te bakken, loop je niet het risico op verbrande granola.
De chocolate chips kan je ook vervangen door cocoa nibs.
Reacties