Ravioli van rode biet

Foto Cathy Van de Moortele
Gepureerd met Philadelphia wordt de rode biet extra lekker en smeuïg. Een ideale vulling voor tortelli (grote tortellini) of ravioli. Ik heb ze allebei gemaakt en ik had ruim voldoende om er in te vriezen voor die dagen waarop ik alleen thuis ben en zin heb in een kom heerlijke home made pasta. We blijven in de aardse smaken door er getoaste pompoenpitten en pittige raketsla aan toe te voegen. Hoe kan dat nu niet lekker zijn?

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept easy peasy pasta van 4 eieren
  • 300 gr rode bieten, gekookt en drooggedept
  • 300 gr Philadelphia roomkaas
  • 40 gr paneermeel + extra indien nodig
  • peper en zout
  • boerenboter
  • pompoenpitten, droog getoast
  • raketsla
  • maanzaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg klaar. Wikkel het in plastic folie en laat het rusten terwijl je de vulling klaar maakt.
  • Mix de rode bieten helemaal fijn met de staafmixer.
  • Voeg de roomkaas toe en mix tot een homogene massa.
  • De massa zal nu nog redelijk slap zijn. Voeg voldoende paneermeel toe tot je een stevige vulling krijgt die je kan spuiten met een spuitzak.
  • Kruid met peper en zout. Breng de vulling over in een spuitzak met grote, ronde spuitmond.
  • Snij het pastadeeg in 4 en wikkel 3 delen weer in de folie.
  • Rol het deeg uit tot een lang vel, tot stand 7.
  • Spuit toefjes vulling op een rij in het midden van het deeg. 
  • Vouw de onderkant over de vulling naar boven, zodat de vulling niet meer te zien is.
  • Druk de vulling iets platter en duw de lucht van tussen de hoopjes vulling.
  • Neem een raviolistekertje en steek je vormpjes uit.
  • Breng licht gezouten water aan de kook.
  • Kook de ravioli gaar. Eens ze bovendrijven, laat je ze nog enkele minuten koken. We hebben de pasta uitgerold op stand 7, niet tot stand 9, dus hebben ze iets langer nodig. 
  • Laat de boerenboter hazelnootbruin worden in een pannetje.
  • Schep de pasta uit het water en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de boter en schud zachtjes met de pan, zodat de ravioli allemaal een laagje krijgen.
  • Werk af met de pompoenpitten, raketsla en maanzaadjes.
TIP:

Zorg dat de ravioli goed dichtgenepen zijn, zodat ze niet opengaan tijdens het koken. Een stevige vulling vraagt om pasta die niet te dun uitgerold is, zodat ze niet breken tijdens het koken.

Reacties