Eén pot pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Alles tesamen in één pot: water, pasta, kruiden, tomaat. Hoe makkelijk kan het zijn? Gewoon nog even alles op het vuur aan de kook brengen en laten garen en je kan aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • een handvol basilicum, gescheurd
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 340 gr spaghetti
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • oregano naar smaak
  • enkele chilivlokjes
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Giet het water in een zware pot, type Le Creuset. Breek het bouillonblokje in het water.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, met het basilicum, de uisnippertjes, look, spaghetti en olie.
  • Kruid met peper en zout, oregano en chili.
  • Je kan de pot nu onmiddellijk aan de kook brengen en laten garen onder deksel, of ervoor opteren om de pasta eerst te laten weken in de koude bouillon (dit verkort de gaartijd).
  • Serveer meteen en geef de Parmezaanse kaas erbij, samen met een fijne rasp.
TIP:

Verdeel enkele stukjes geitenkaas of wat ricotta over het eenpansgerecht voor extra smaak en smeuïgheid.
Ik maak dit gerecht graag nog wat pittiger met enkele druppels Tabasco.

Reacties