Aardbeitaart met slagroom
![]() |
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 6 eiwitten
- 160 gr kristalsuiker
- 6 eierdooiers
- 160 gr kristalsuiker
- 3 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels water
- 250 gr patisseriebloem, gezeefd
- snuifje zout
- 600 ml slagroom 40%
- 60 gr bloemsuiker, gezeefd
- 500 gr aardbeien
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een vierkante springvorm met bakpapier en vet het bakpapier en de zijkanten in met wat boter.
- Klop de eiwitten mooi op tot zachte pieken.
- Voeg de suiker geleidelijk aan toe en klop de eiwitten glanzend.
- Klop de dooiers mooi los en voeg geleidelijk aan de suiker toe. Laat de Kenwood de eierdooiers mooi dik en romig kloppen.
- Voeg het citroensap, de olie en het water toe aan de dooiers en mix nog even.
- Meng de bloem met het zout en mix deze droge ingrediënten onder de dooiers.
- Voeg 1/4 van de eiwitten toe en mix ze mee.
- Spatel de rest van de eiwitten gelijkmatig door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm.
- Bak de cake 45 min of tot hij mooi loskomt van de zijkanten en gaar is.
- Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.
- Snij de cake horizontaal in 3 lagen.
- Maak nu de vulling.
- Klop de slagroom op tot mayonaisedikte.
- Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot de slagroom mooi vorm houdt. Klop niet te lang, zodat je geen boter bekomt.
- Hou 7 aardbeien apart. Snij de rest fijn.
- Besmeer de onderste plak cake met slagroom en bestrooi met 1/3 van de gehakte aardbeien.
- Leg een tweede plak cake op de vulling. Besmeer opnieuw met slagroom en bestrooi met 1/3 van de gehakte aardbeien.
- Leg de laatste plak cake op de vulling. Besmeer de hele taart met een dun laagje slagroom.
- Snij 5 aardbeien in plakjes en gebruik die als decoratierand. De 2 andere aardbeien leg je in het midden van de taart.
- Werk af met toefjes slagroom en de resterende stukjes aardbei.
Zet de taart in de koelkast tot gebruik.
Reacties