Aardbeitaart met slagroom

Foto Lana Joos
Een lekkere fruitige biscuit met slagroom. Niet zo moeilijk om te maken, maar het ziet er wel feestelijk uit. Ik heb de taart gebakken in een vierkante springvorm, maar als je die niet hebt, neem dan gewoon een ronde springvorm.

Wat hebben we nodig:
  • 6 eiwitten
  • 160 gr kristalsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 160 gr kristalsuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels water
  • 250 gr patisseriebloem, gezeefd
  • snuifje zout
  • 600 ml slagroom 40%
  • 60 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 500 gr aardbeien
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een vierkante springvorm met bakpapier en vet het bakpapier en de zijkanten in met wat boter.
  • Klop de eiwitten mooi op tot zachte pieken. 
  • Voeg de suiker geleidelijk aan toe en klop de eiwitten glanzend.
  • Klop de dooiers mooi los en voeg geleidelijk aan de suiker toe. Laat de Kenwood de eierdooiers mooi dik en romig kloppen.
  • Voeg het citroensap, de olie en het water toe aan de dooiers en mix nog even.
  • Meng de bloem met het zout en mix deze droge ingrediënten onder de dooiers.
  • Voeg 1/4 van de eiwitten toe en mix ze mee.
  • Spatel de rest van de eiwitten gelijkmatig door het beslag.
  • Giet het beslag in de springvorm. 
  • Bak de cake 45 min of tot hij mooi loskomt van de zijkanten en gaar is.
  • Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.
  • Snij de cake horizontaal in 3 lagen.
  • Maak nu de vulling.
  • Klop de slagroom op tot mayonaisedikte.
  • Voeg de bloemsuiker toe en klop verder op tot de slagroom mooi vorm houdt. Klop niet te lang, zodat je geen boter bekomt.
  • Hou 7 aardbeien apart. Snij de rest fijn.
  • Besmeer de onderste plak cake met slagroom en bestrooi met 1/3 van de gehakte aardbeien.
  • Leg een tweede plak cake op de vulling. Besmeer opnieuw met slagroom en bestrooi met 1/3 van de gehakte aardbeien.
  • Leg de laatste plak cake op de vulling. Besmeer de hele taart met een dun laagje slagroom.
  • Snij 5 aardbeien in plakjes en gebruik die als decoratierand. De 2 andere aardbeien leg je in het midden van de taart.
  • Werk af met toefjes slagroom en de resterende stukjes aardbei.
TIP:

Zet de taart in de koelkast tot gebruik.

Reacties