Geroosterde bloemkool uit India

Foto Cathy Van de Moortele
De Indische keuken maakt dankbaar gebruik van groenten zoals de bloemkool. Ze eten ze niet zoals wij met witte saus, maar verwerken ze met Indische kruiden. Deze bloemkool wordt in een hete oven geroosterd, zodat de kruidenaroma's je keuken verwarmen. Lekker!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
  • peper en zout
  • 1 koffielepel gember, geschild en geraspt
  • zeste van 1/4 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaat klaar.
  • Meng de olie met de kruiden in een grote kom.
  • Meng de bloemkoolroosjes met deze gekruide olie en kruid af met peper en zout.
  • Verdeel de bloemkool over de bakplaat in 1 laag.
  • Dek af met aluminiumfolie en prik er hier en daar een gaatje in, om de stoom de kans te geven te verdampen.
  • Zet de bloemkool 25 min in de oven.
  • Verwijder de folie en laat de bloemkool wat kleur krijgen en krokant worden.
  • Strooi de gember en citroenzeste over de bloemkool en meng nogmaals.
TIP:

Lekker bij Indische curry als bijgerecht.

Reacties