Geroosterde bloemkool uit India
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olie
- 1 koffielepel korianderzaadjes
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- peper en zout
- 1 koffielepel gember, geschild en geraspt
- zeste van 1/4 citroen
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaat klaar.
- Meng de olie met de kruiden in een grote kom.
- Meng de bloemkoolroosjes met deze gekruide olie en kruid af met peper en zout.
- Verdeel de bloemkool over de bakplaat in 1 laag.
- Dek af met aluminiumfolie en prik er hier en daar een gaatje in, om de stoom de kans te geven te verdampen.
- Zet de bloemkool 25 min in de oven.
- Verwijder de folie en laat de bloemkool wat kleur krijgen en krokant worden.
- Strooi de gember en citroenzeste over de bloemkool en meng nogmaals.
Lekker bij Indische curry als bijgerecht.
Reacties