Naan met kaas in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Naanbrood is zo lekker. Stel je dan maar eens voor hoe het moet zijn als je het vult met kaas. Wacht eens even? Stel je voor? Nee, probeer het gewoon uit. Je zal zo'n blije gezichtjes zien aan tafel.

Wat hebben we nodig:
  • 475 ml melk, lauwwarm
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 120 ml neutrale olie
  • 18 gr korrelgist
  • 1 eetlepel zout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 650 - 750 gr bloem
  • 400 gr mozzarella cucina, grof geraspt
  • melk
  • verse koriander of peterselie, grof gehakt
  • paprikapoeder
  • boter, gesmolten
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de melk in de kom van de Kenwood en voeg de eieren toe. 
  • Giet de olie bij de melk.
  • Strooi de gist aan één kant, het zout, bakpoeder en de suiker aan de andere kant.
  • Doe er de yoghurt bij en bedek met 650 gr bloem.
  • Laat de Kenwood het deeg kneden tot het zacht en soepel is. Voeg de rest van de bloem toe als het deeg te plakkerig is en niet samenkomt tot een homogeen deeg.
  • Haal het deeg uit de kom en kneed het nog even op een werkblad dat je met de resterende bloem bestoven hebt. Voeg extra bloem toe indien nodig.
  • Laat het deeg 2u rijzen in een lichtjes ingevette kom met deksel.
  • Duw je vuist in het deeg om de lucht te laten ontsnappen.
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 6 gelijke porties.
  • Rol elke portie deeg uit tot een cirkel. Bestrooi met kaas naar smaak.
  • Bestrijk de randjes van het deeg met wat melk. Vouw het deeg dicht en duw de randjes goed aan. Maak opnieuw een bal van het deeg en laat de deegballen 10 min rusten op een bakplaat. Dek de deegballen af met een handdoek.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Rol de deegballen opnieuw uit tot een cirkel of een ovaal, wat jij zelf leuk vindt.
  • Bestrijk het deeg met wat melk. Bestuif met paprikapoeder en strooi er wat korianderblaadjes op.
  • Bak de naanbroden 10 min op een bakplaat met bakpapier (of tot ze goudkleurig zijn).
  • Haal de broden uit de oven en bestrijk ze onmiddellijk met gesmolten boter.
TIP:

Serveer dit naanbrood met kaas bij een Indische maaltijd of eet het eens ter vervanging van een croque monsieur.
Bestrijk het gebakken naanbrood met lookboter voor extra smaak.
Laat de broden helemaal afkoelen als je ze wilt invriezen. Wikkel ze diepgevroren in aluminiumfolie en warm ze langzaam op in de oven. Je kan ze ook in een microgolfbestendig diepvrieszakje stoppen en even zo opwarmen.

Reacties