Champignons met spek en graantjesmosterd
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 200 gr ongezouten spekblokjes
- 1 bakje bruine champignons, schoongemaakt
- 2 eetlepels graantjesmosterd
- peper en zout
- scheutje bouillon
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Laat wat vetstof smelten in een braadpan.
- Bak het spek krokant en schep het uit de pan met een schuimspaan. Laat het spek uitlekken op keukenrol.
- Voeg nog wat vetstof toe. Bak de champignons enkele minuten tot ze gekleurd zijn. Zet een deksel op de pan, verminder het vuur en laat de champignons een 8-tal minuten bakken.
- Verwijder het deksel. Roer de graantjesmosterd door de champignons, voeg het spek weer toe en kruid met peper en zout.
- Voeg wat bouillon toe als de champignons te droog worden.
- Werk af met verse peterselie.
Je kan de saus afwerken met wat culinaire room.
Reacties