Champignons met spek en graantjesmosterd

Foto Cathy Van de Moortele
Een smakelijk bijgerecht, dat snel klaar is en geen werk vraagt.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 200 gr ongezouten spekblokjes
  • 1 bakje bruine champignons, schoongemaakt
  • 2 eetlepels graantjesmosterd
  • peper en zout
  • scheutje bouillon
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een braadpan.
  • Bak het spek krokant en schep het uit de pan met een schuimspaan. Laat het spek uitlekken op keukenrol.
  • Voeg nog wat vetstof toe. Bak de champignons enkele minuten tot ze gekleurd zijn. Zet een deksel op de pan, verminder het vuur en laat de champignons een 8-tal minuten bakken.
  • Verwijder het deksel. Roer de graantjesmosterd door de champignons, voeg het spek weer toe en kruid met peper en zout.
  • Voeg wat bouillon toe als de champignons te droog worden.
  • Werk af met verse peterselie.
TIP:

Je kan de saus afwerken met wat culinaire room.

Reacties