Gevulde zandkoekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Deze zandkoekjes zijn abnormaal lekker. Je maakt er meteen een hele doos van, want ze zijn op voor je het weet. Ik heb ze gevuld met chocoladeganache en chocoladeparels, maar je kan ze ook vullen met confituur of met slagroom of een combinatie van beide. Als je ze vult met slagroom, moet je ze nog sneller opeten natuurlijk. Wat dacht je van een vulling met Nutella? Allemaal mogelijk!

Wat hebben we nodig:
  • 100 ml room
  • 200 gr melkchocolade, grof gehakt
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur en in blokjes gesneden
  • 50 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 250 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 50 gr maïzena, gezeefd
  • 1/2 koffielepel vanille extract
  • extra bloemsuiker, gezeefd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C (hete lucht). Bekleed 2 ingevette bakplaten met bakpapier.
  • We maken eerst de ganache, zodat die kan opstijven terwijl we de koekjes bakken.
  • Laat de room goed warm worden op het vuur.
  • Giet de room over de chocolade en laat 5 min staan. Roer de ganache goed door tot alle chocolade egaal gesmolten is.
  • Giet de ganache in een spuitzakje en laat hem opstijven in de koelkast (of in de diepvriezer).
  • Doe de boter, bloemsuiker, bloem, maïzena en vanille in de keukenrobot en mix tot een zacht deeg.
  • Breng het deeg over in een spuitzak met grote kartelmond.
  • Spuit roosjes deeg op de bakplaten, met enige tussenruimte.
  • Bak de koekjes 13 - 15 min tot ze lichtgekleurd zijn aan de randjes.
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.
  • Knip het puntje van de spuitzak en spuit op de helft van de koekjes ganache. Bestrooi met chocoladeparels en duw de andere koekjes er zachtjes tegen.
  • Bestuif de koekjes met bloemsuiker.
TIP:

Zorg dat de boter zeker zacht genoeg (maar niet lopend) is, anders zal je de koekjes niet kunnen spuiten.
Je kan de koekjes ook eten zonder vulling, maar met vulling zijn ze nog eens zo lekker.

Reacties