Open toast met spek en ei

Foto Cathy Van de Moortele
Voor dit broodje ga ik echt zitten. Je mag het me elke weer voorschotelen, ik zal er elke keer van genieten.

Wat hebben we nodig:
  • 1 dikke sneden (zuurdesem)brood, getoast
  • zelfgemaakte mayonaise
  • veldsla, schoongemaakt
  • 2 plakken tomaat
  • peper en zout
  • 4 plakjes ontbijtspek, zonder zwoerd
  • neutrale olie
  • 1 eitje
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer het getoaste brood met mayonaise en beleg het met veldsla.
  • Schik de plakken tomaat op de sla en kruid met peper en zout.
  • Bak het spek krokant op een dubbel vel huishoudpapier in de microgolfoven. Dit duurt zo'n 3 - 4 min.
  • Laat het spek even "drogen".
  • Schik het spek op de tomaat.
  • Bak het spiegeleitje.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Stel het broodje pas samen wanneer je het wilt eten.

Reacties